چکیده ای جذاب از ماجرای شکل گیری سازمان فراماسونری برای اولین در انگلیس که در این مقاله از وقایع اتفاق افتاده در ان سال ها تا بهانه تشکیل این سازمان مخوف ، تمام مطالب را برایتان شرح داده ایم ، البته این مطلب دارای منابع خوبی میباشد و برای کسانی که به دنبال پژوهش مستند هستند این مطلب بسیار گزینه مناسبی است…
سازمان فراماسونی در انگلستان ابتدا به وسیله مجامع بنایان به وجود آمد که در نیمه اول قرن سیزدهم تاسیس گردید . این گروه از بنایان از کشور آلمان وارد این کشور گردیده بودند و تشکیلات فراماسونی انگلیس از سازمان های ماسونی آلمان به وجود آمد .
نویسنده آلمانی فیندل در کتاب تاریخ فراماسونی که به زبان آلمانی نوشته شده می نویسد : اشراف انگلستان از روی تفنن میل کردند که در جلسات درس لژهای ماسونی حاضر شوند و از تعالیم استادان ماسونی بهره مند گردند .
…
تصاویر کشیده شده از شب حریق لندن در سال ۱۶۶۶
در سال ۱۶۶۶ میلادی حریق بزرگی در شهر لندن رویداد که در آن ۴۰۰۰۰ خانه و ۸۶ کلیسا به کلی طعمه حریق شد . شدت حریق به حدی بود که تقریبا می توان گفت بیش از نصف شهر لندن سوخت . و پس از خاموش شدن آن برای تجدید بنای شهر فعالیت شدیدی آغاز گردید . این فعالیت ها مجالی برای عملیات فرقه ماسونی انگلستان به وجود آورد . دولت انگلستان حتی ناچار شد برای تجدید بنای پایتخت کشور خود از سایر ممالک نیز بنا بخواهد .( در اینجا لازم به یادآوری است که بنایی ، از حرفه های اصلی فرقه اولیه فراماسونری بود که رمز و راز آن را شیاطین برپا کننده معبد سلیمان یادگرفته و نسل به نسل و به صورت بسیارمحرمانه آن به نسل های دیگر انتقال داده بودند) هجوم تعداد زیاد بنایان فرقه های ماسونی از دیگر کشورهای اروپایی سبب تجدید حیات دوباره فرقه فراماسونری در انگلستان شد.کریستوفورن ، معمار معروف انگلیس ریاست فرقه ماسونری را در این موقع عهده دار گردید . معماران فراماسونری دوباره شهر لندن را ساختند و لندن کنونی یادگار همان دوران تجدید ساختمان بعد از حریق است . آنها بیشتر اماکن مذهبی و عمومی را با نمادهای مخفی شیطانی در هم آمیختند . کلیسای مجلل (سنت پل) است که شهرت و ارزش جهانی دارد…
…
تصویری از کلیسای St. Paul’s Cathedral
پس از آنکه شهر لندن ساخته شد چهار محفل فراماسونی در لندن باقی ماند . در سال ۱۷۱۷ آتش انقلاب لندن را فرا گرفت و مردم خشمگین دیوانه وار در خیابان ها به راه افتاده ، هر چه به دستشان می رسید می سوزاندند و خراب می کردند.دولت و مجلس و دربار به جان هم افتاده بودند و هر یک برای دیگری کارشکنی می کردند دزدان و جنایکاران از بازار آشفته استفاده و به جان مردم افتاده بودند و در نتیجه چنان آشوبی بپا شده بود که نظیر آن را تاریخ انگلستان به یاد ندارد.شمار محکومین به اعدام هر روز زیادتر می گردید با این وصف مردم دست از انقلاب نمی کشیدند.رفته رفته اوضاع کشور به جایی رسید که دیگر رشته کار از هم گسیخت و هیچکس را یارای مقاومت در مقابل انقلابیون باقی نماند.در چنین موقعیتی سازمان های فراماسونی دوباره قدرت گرفتند.علل این امر قابل بررسی است : از جمله این علل آن بود که طبقه ای که بیش از همه از وقوع انقلاب ناراضی بود طبقه جنتلمن ها و آقازاده های انگلیسی بود.
جنتلمن ها کسانی بودند که خانه و زندگی و درآمد مناسب و مرفهی داشتند و از هرج ومرج زیان می دیدند از این رو تصمیم گرفتند که به اتفاق گروه های مذهبی و کسانیکه پای بند اصول دیانت و نظم و اخلاق بودند جمعیتی تشکیل دهند و در اعاده آرامش بکوشند.رهبر این دو گروه به ترتیب دزاگولیه و دکتر جمیز آندرسن نام داشتند و اندرسن ریاست مختلط یک شرکت انگلیسی و فرانسوی را عهده دار بود.ژان تئوفیل دزاگولیه بانی فراماسونری جدید است.وی در سال ۱۷۱۰ میلادی حکم نایب کشیشی و لیسانس خود را در علوم و صنایع گرفت و سپس عضو مدرسه کریست چرچ شد و به علت شهرتی که به دست آورد از او برای جانشینی دکتر (کیل) دعوت به عمل آمد ، دکتر کیل در آکسفورد شاغل کرسی علوم تجربی بود و دزاگولیه به واسطه مرسوم کردن طریقه تجارب علمی و علنی در اروپا مشهور گردید.سیستم آموزشی مادی گرایی دزاگولیه بعدها پس از انقلاب صنعتی و کشورگشایی بریتانیا در تمام دنیا رواج پیدا کرد وباعث ایجاد ساختار لاییک و خدازدایی در مجامع آموزشی و علمی دنیا گردید او در سال ۱۷۱۲ میلادی عنوان استادی علوم را دریافت کرد و با دختر مردی سرشناس به نام ویلیام پودسه ازدواج نمود.دزاگولیه در ابتدای قرن هیجدهم در انگلستان مقام و مرتبه ممتازی را دارا بود.جرج دوم پادشاه انگلیس هنگام تاجگذاری برای پادشاهی خود مقرری سالیانه ای به وی بخشید و در عین حال وی را به سمت کشیش مخصوص پرنس (دوگال) ولیعهد خود منصوب نمود.مهمترین و اسرارآمیزترین اثری که در قرن ۱۸ به وسیله او به وجود آمد تجدید حیات فراماسونری انگلستان است که از الحاق چهار لژ قدیمی لندن به وجود آمدند…
دکتر جیمز اندرسن و جان تئوفیل دزاگولیه از پیشقدمان این جریان بودند و نقشی اساسی در این زمینه ایفا کردند. نقش مؤثر این دو تن به حدی بود که عده ای معتقدند تشکیلات فراماسونری را این دو تن ایجاد کرده اند.فای نویسنده فرانسوی می نویسد : دزاگولیه در سال ۱۷۱۹ به سِمَت استاد بزرگ ماسونی انتخاب شد.این سمت برای او افتخار بزرگی به شمار می رفت.مهمترین و عظیم ترین کار او در آن زمان ملحق ساختن خانواده سلطنتی انگلستان به جامعه فراماسونری آن کشور بود صمیمیت و نزدیکی با خانواده پادشاهی توانست جلب مساعدت ادارات و مقامات دولتی را بکند و در سال ۱۷۳۷ میلادی افتخار یافت هنگامی که ریاست یک محفل بزرگ فراماسونی را به عهده داشت دو مقام عالی فراماسونری را به ” فردریک پرنس دوگال ” ولیعهد انگلستان نفویض نماید…
در آن روزگار سیستم فراماسونری با سلطنت برابری می کرد.جایگاه دزاگولیه تا بدان جا بالابود که هنگامی که کتاب “فلسفه تجربی” او تحت چاپ بود شاه و ملکه و پرنس دوگال ولیعهد انگلستان قبل از از انتشار شخصا به او کمک مالی کردند بعلاوه به اشاره دولتی ها شهردار لندن و بیش از پنجاه نفر از دوکها و نجبای طراز اول انگلستان در خرید و نشر این کتاب شرکت نمودند و آن را جزو افتخارات خود به حساب آوردند.دزاگولیه برای اینکه خدمت خود را به دربار انگلستان کامل کند پس از انقضا مدت استادی خویش مقام استادی اعظم گراند لژ انگلستان را به “دوک دو مونتگیو” جلب نماید و او را جانشین خود سازد احراز مقام استادی به وسیله یکی از خاندان سلطنتی نفوذ دربار شاهی را در مجامع فراماسونری زیاد کرد به طوری که پس از این دوک انگلیسی “دوک دونورفلک” به مقام استادی رسید .
…
…
قیام “کرامول” در آغاز قرن هفدهم میلادی در انگلستان و برقراری رژیم جمهوریت در آن کشور از جمله حوادثی است که ماهیت اصلی فراماسونری را در انگلستان آشکار کرد.کرومول پس از اینکه قیام کرد “چارلز” اول پادشاه انگلستان را دستگیر و محاکمه نمود و سرانجام اعدام کرد.آن موقع لژهای فراماسونری با خاندان سلطنتی در هم آمیخته بود و همین که پادشاه دستگیر و کشته شد فراماسون های ادنبورک به طرفداری از او و تخت و تاج وی قیام کردند و همه لژهای در سرتاسر کشور به تقویت مخالفین حکومت جمهوری کردند و آنان را به مبارزه با کرومول تشویق و تحریص نمودند و از جمله فعال ترین لژها که در این زمینه کار می کرد گراند لژ ادنبورک بود که فرمان مسلحانه داد.این لژ هم اکنون نیز در جهان صدها لژ فرعی دارد و با جمع آوری مقدار فراوانی اسلحه نیرویی گرد آورد و فرماندهی اعمال جنگی خود را به یکی از اعضای برجسته خود بنام ژنرال “مونگ” سپرد و سایر لژها با فرستادن پول و سرباز به آن کمک کردند…
…
…
مونگ به این ترتیب و با ارتش نیرومندی که بسیج کرده بود توانست حکومت جمهوری انگلستان را سرنگون و “چارلز دوم” پسر “چارلز ” متوفی را به تخت سلطنت بنشاند . روزی که ژنرال مونگ مسلحانه قیام نمود هیچکس نمی دانست که او پول و اسلحه را از کجا آورده است زیرا وی از لحاظ شخصی افسری بی بضاعت بود و از افراد طبقه اشراف درجه اول انگلستان به شمار نمی رفت.ولی بعدها که اسناد فراماسونری منتشر گردید همه فهمیدند که او چگونه نقشه های لژ فراماسونری ادنبورگ را رهبری می کرد و در محو جمهوری می کشیده است…
از آن زمان به بعد فراماسونری انگلستان طبق شعائر خود سلطنت طلب باقی مانده و هرگاه که خطری رژیم سلطنتی انگلستان را تهدید کند سازمانهای قدرتمند فراماسونری به کمک دستگاه سلطنت می شتابند.بعلاوه بر اثر این وابستگی و علاقه شدید اعضای برجسته خاندان سلطنتی انگلستان همواره عضو فراماسونری بوده و هستند…
معمولا ولیعهدها بعد از اینکه به سن ۲۱ سالگی می رسند عضو سازمان فراماسونری می شوند.جرج ششم پدر الیزابت دوم ملکه کنونی انگلستان با اینکه ولیعهد نبود برادرش ادوارد سمت ولیعهدی داشت عضو فراماسونری به شمار می رفت…
…
پادشاه ادوارد در لباس استاداعظمی فراماسونی
جرج پنجم در لباس استادی فراماسونری
روزنامه دیلی اکسپرس در شماره ۵۷۶۶ خود درباره مقام پرنس فیلیپ شوهر ملکه کنونی انگلستان در لژ فراماسونری “هرتفورد شایر” چنین می نویسد : از طرف فراماسونری های ناحیه هرتفورد شایر انگلستان پرنس فیلیب همسر ملکه انگلیس برای اشغال استاد اعظمی در لژ فراماسونری این منطقه نامزد شده است
باید دانست که اشغال این پست از طرف پرنس فیلیب مقدمه وصول او به مقام بزرگ استاد بزرگ در لژفراماسونری سراسر انگلستان است.
در سیصد سال اخیر همیشه فراماسونری و اعضای آن در شکل دهی به سیاست بریتانیا و در ایجاد و گسترش قدرت استعماری انگلستان در دنیا نقش کلیدی داشتند…
کتاب سال اتحادیه گراند لژ انگلستان مملو از اسامی شاهزادگان اسقف های کلیسای کانتربوری (که روسای روحانی انگلستان محسوب می شوند)نخست وزیران کابینه بریتانیا (بخصوص وزرای خارجه) روسا و نمایندگان مجالس لزدها و عوام است که همگی از استادان و معماران بزرگ لژهای فراماسونی یه شمار می رفته و می روند.مردان سیاست انگلیس و گرداندگان چرخ های امپراطوری در قرنهای گذشته اکثرا فراماسون بودند و فراماسونری در گسترش امپراطوری نقش اساسی داشت .
تاسیس لژهای ماسونی در مستعمرات بریتانیای کبیر
بعد از سفرای انگلیس در ممالک جهان و مامورین دولتی آن کشور و عمال سری انگلیس باید از دستیجات ارتش انگلیس و بازرگانان – کشیشان و سیاحان نام برد که اکثر از عوامل مهم و پیشقدمان تاسیس لژهای ماسونی در جهان بودند.
در سال ۱۷۲۸ میلادی “دوک دووارتن” در مادرید محفلی بنیان نهاد که تابع محفل بزرگ لندن بود سال بعد افسران ارتش انگلیس در جبل الطارق و بنگال محافل آبی جدید دائر کردند.
تشکیل این دو محفل جنبه نظامی داشت ، از یک طرف نقشی که نظامیان و افسران عالی رتبه ارتش انگلیس در محفل بزرگ داشتند ، از طرف دیگر مقام مهمی را که ارتش انگلستان در فراماسونری حائز است ثابت می کند . نفوذ افسران ارتش که به وجود آورندگان مستعمرات برای امپراطوری انگلستان بودند پایه های حکومت جهانی ماسونی را استوار کرد. ارتش در داخل انگلستان نیز در محافل رسوخ کرده و در صف مهمترین استادان فراماسونری در آمدند. کنت دودالکیت (سروربزرگ) که در سال ۱۷۲۳ میلادی انتخاب شده بود ، دو نفر صاحب منصب را تعیین کردتا وی را نامزد مقام سروری کنند این دو نفر در محفل مدافع عناوین او گردیدند. در ایران نیز نخستین لژ انگلیسی که با قاعده و نظم خاصی بوجود آمد بوسیله قشون اس. پی. آر تشکیل شد . این لژ که در شیراز تاسیس گردید بعدها پایه اولیه لژهای انگلیسی در ایران شد .
درباره تاسیس لژهای ماسونی در جهان تاکنون بیش از پنج هزار کتاب نوشته شده و حتی در دائره المعارف فراماسونری و کتب تاریخی مطالب فراوانی نقل گردیده است ، لذا به این مطالب نمیشود اطمینان ۱۰۰% داشت اما نکته ای که کاملا معرض است آن این است که تاثیر لژها ماسونری در ساخت دولت هایی برای سردمداری و حکومت شیطانی بر دنیا بسیار زیاد بود و هست ، انشالله که با ظهور حضرت مهدی این حکومت از بین برود و دنیا به دست صاحب اصلی اش حضرت صاحب الامر عجل الله فرجه الشریف برسد انشالله…
پایان – منابع
گرد آوری و تهیه : تیم ظهور۱۲
اين مطلب را به اشتراك بگذاريد :
نظرات شما عزیزان: